Naar inhoud springen

Nieuwe bombardementen in Oost-Ghouta ondanks VN-resolutie

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

25 februari 2018 

Nieuwe bombardementen in Oost-Ghouta ondanks VN-resolutie

Hoewel de VN-Veiligheidsraad gisteravond unaniem een resolutie heeft aangenomen over een staakt-het-vuren van 30 dagen in Oost-Ghouta, zijn de gevechten tussen het Syrische leger en de diverse groepen opstandelingen hier vandaag gewoon doorgegaan. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten meldde vanmorgen nieuwe bombardementen boven met name Douma. Onbekend is of er ook nieuwe gewonden of doden zijn gevallen. Een journalist van Al-Jazeera heeft vandaag gemeld dat er ook op de grond gevechten plaatsvinden. Dit zou zijn gebeurd na de hernieuwde luchtaanvallen.

Iran heeft aangegeven door te zullen gaan met de gevechten in Damascus. De Iraanse generaal Mohammad Baqeri zegt er het volgende over: "Wij zullen ons aan de wapenstilstand houden, en Syrië ook. Maar delen van de buitenwijken van Damascus, waar de terroristen zijn, vallen niet onder de wapenstilstand. De 'opruiming' zal hier doorgaan."

In de Libanese hoofdstad Beiroet is vandaag bij de Russische ambassade gedemonstreerd tegen de bombardementen. De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben er bij de Russische president Vladimir Poetin telefonisch op aangedrongen dat hij Syrië onder druk zet om de resolutie na te leven.

Bronnen[bewerken]

[[Categorie::Internationale betrekkingen tussen Rusland en Syrië]]