Naar inhoud springen

Minister van Binnenlandse Zaken gedrogeerd

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

10 februari 2018 

Minister van Binnenlandse Zaken gedrogeerd

Mike Noersalim, de Surinaamse minister van Binnenlandse Zaken, was op 29 december het slachtoffer van een vergiftiging door drugs. Dit gebeurde tijdens de oudejaarsviering (owru yari) die werd georganiseerd door het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Het incident werd deze week naar buiten gebracht door het dagblad De Ware Tijd.

Tijdens de viering kregen hij en enkele andere bezoekers gebak waarin drugs waren verwerkt. Noersalim vertoonde daarop vreemd gedrag en wilde zijn jas uitdoen omdat hij het warm kreeg. Omdat hij zich onwel bleef voelen, vertrok hij kort erna. Hij bleef zich nog een dag onwel voelen. Ook een vrouw heeft aangifte gedaan. Noersalim bezocht de viering onuitgenodigd. De cake was besteld via een advertentie op Facebook.

De minister is tevens voorzitter van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) die in 2015 ontstond als afsplitsing van de Pertjaja Luhur (PL). De HVB is een regeringspartij en de PL zit momenteel in de oppositie. Op suggesties dat het om een politieke actie uit die richting zou gaan, wordt door PL-leider Paul Somohardjo stekelig gereageerd. Hij doet de suggestie af al aandachttrekkerij van Noersalim. Ook zou HVB volgens hem geen tegenstander zijn, "maar eigendom van de NDP van Desi Bouterse."

De afdeling Kapitale Delicten van de politie heeft het incident in onderzoek. Ook andere veiligheidsinstanties zijn hierbij betrokken. Het is onduidelijk of de minister de drugs opzettelijk kreeg toegediend. Het drogeren van mensen wordt volgens het Surinaamse strafrecht gerekend tot mishandeling.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]