Naar inhoud springen

Politie waarschuwt voor xtc in eten en drankjes

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

8 januari 2018 

Enigszins vergelijkbaar met sukru

Politie waarschuwt voor MDMA in eten en drankjes

De Surinaamse politie waarschuwt jongeren in het uitgaansleven voor Sukru. Dit is een MDMA (ecstacsy) die deze naam heeft gekregen vanwege de bruinesuikerkleur. Het wordt ook wel Molly genoemd. De drug is niet nieuw, maar maakt mede om zijn lage prijs een opmars in Suriname.

Sukru is een partydrug die de laatste tijd in het uitgaansleven door andere gasten in drankjes of eten wordt gedaan. Bij de gebruiker wekt het een roes of seksuele driften op. Vooral vrouwen hebben zich als slachtoffer gemeld bij de politie. Eenmaal in het eten of een drankje is het geur- en kleurloos. De gemoedsverandering is al tijdens de maaltijd te merken. Een 25-jarig slachtoffer vertelde dat zij niet eens meer proefde wat ze at. Ze kreeg het ontzettend heet en had snelle hartkloppingen. Een ander slachtoffer stond twee uur onder de douche om de vreemde gevoelens kwijt te raken.

Hoofd van de Narcoticabrigade, Humprey Naarden, over de drug: "Wanneer je bijkomt kan er van alles met je zijn gebeurd. Vertrouw niemand met je eten of drinken." De politie is nu met een videoboodschap gekomen. Het lukte niet om de film voor Kerst en Nieuwjaarsdag af te krijgen, waardoor de voorlichtingsfilm erna is uitgebracht. Wel zijn er tijdens de feestdagen enkele dealers aangehouden.

Bronnen[bewerken]