Naar inhoud springen

Minister Stephan Tsang wil elke Surinamer toerismegericht laten denken

Uit Wikinieuws
Minister Tsang

18 augustus 2018 

Minister Stephan Tsang van Handel, Industrie en Toerisme wil dat de mindset van Surinamers toerismegericht wordt. Hij lanceerde hiervoor een campagne onder de titel 'Suriname Think Tourism' tijdens de opening van het Boomhut Museum in Paramaribo. Hij roept elke Surinamer op om eraan mee te werken.

Het toerismegericht denken moet naar zijn idee een nieuw bewustzijn kweken waardoor het milieu schoner wordt, de omgeving veiliger en de mensen vriendelijk reageren op toeristen. Met het jaar 2020 voor ogen wil hij dat Suriname een naam opgebouwd heeft als de nieuwe top-natuur-cultuur-toerismedestinatie van Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied." De keuze van deze naam heeft gelijkenis met een milieu-vriendelijke toerismecampagne die enkele maanden geleden in Bonaire van start ging dat zich uitriep als de 'Blue Destination' van de wereld.

De focus van de minister zal vooral op jongeren gericht zijn. Hij wil een app laten ontwikkelen en er zullen rond de honderd filmpjes opgenomen moeten worden die betrekking hebben op toerisme in Suriname. Ondernemers roept hij op om met ideeën en initiatieven te komen. Daarnaast zullen toeristische evenementen betrokken worden, zoals de ballonnenvaart, de opening van het fietspad in Noord Commewijne en het jaarlijkse Kaseko-Kawina Festival.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]