Naar inhoud springen

Investeringsplan voor toeristische fietsroute langs de Commewijne

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

28 oktober 2017 

Noord-Commewijne Plantagepad

Investeringsplan voor toeristische fietsroute langs de Commewijne

Het North Commewijne Tourism Cluster heeft een plan bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank ingediend om het fietspad langs de Commewijnerivier te herstellen. De route is 24 kilometer lang en gaat langs de voormalige plantages Rust en Werk, Margaretha, Frederiksdorp, Mariënbosch, Kroonenburg, Mon Souci, Hecht en Sterk, Constantia, Bruinendaal en Bakkie/Alliance. Het cluster heeft naar eigen bericht de steun van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

Het gaat om het Noord-Commewijne Plantagepad dat niet toegankelijk is voor auto's. Het is al enkele honderden jaren oud en inmiddels meer dan twintig jaar onbegaanbaar. Delen ervan worden nu alleen door kinderen gebruikt om naar school te fietsen. Tijdens de renovatie zullen ook de bruggen hersteld worden.

Het fietspad is voor de initiatiefnemers belangrijk om meer toeristen naar het Commewijnedistrict te trekken die dan ook nog eens langer blijven. De meesten zijn nu na een dag weer weg en de hoop is dat het aantal overnachtingen stijgt naar twee of drie per toerist per plaats. Het pad loopt langs de rechteroever in een Bijzonder Beheers Gebied van 's Lands Bosbeheer.

De attracties langs de route zullen afzonderlijk opgeknapt worden en de promotie van de route zal gezamenlijk gebeuren. Deelnemers aan het cluster zijn onder meer Fietsen in Suriname, reisorganisaties, lokale (culturele) organisaties en restaurants. EnergieBedrijven Suriname zal ook een actieve rol spelen in de renovatie van het fietspad, vanwege de elektriciteitspalen die het langs de route heeft staan.

Bronnen

[bewerken]