Laatste vier jongens en coach nu ook gered uit Tham Luang-grotten

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

10 juli 2018 

De reddingsoperatie in het Tham Luang-grottencomplex in het noorden van Thailand is voltooid. Reddingswerkers zijn er nu ook in geslaagd om de laatste vier van de in totaal twaalf jongens van voetbalteam de 'Wilde Zwijnen' te bevrijden, alsmede de 25-jarige coach die ruim twee weken geleden samen met hen de grot in was gegaan. Vanwege het aankomende regenseizoen hadden de jongens en de coach mogelijk nog maanden in de grot vastgezeten, als het niet zoals nu was gelukt om ze binnen een paar dagen tijd te bevrijden. De jongens raakten op 23 juni vermist en werden na een week gevonden, waarna de reddingsoperatie begon. De hoofdpomp begaf het net nadat de reddingsoperatie was voltooid. Enkele reddingswerkers dreigden hierdoor ingesloten te raken.

De reddingsactie werd geleid door de Thaise marine. Er werden ervaren duikers ingezet alsook artsen en militairen. Hoewel iedereen die in de grot vastzat nu dus is gered en de reddingsoperatie in dat opzicht is geslaagd, heeft ze afgelopen week aan een 38-jarige reddingswerker het leven gekost.

De geredde jongens moeten nog zeker de hele komende week in het ziekenhuis blijven, maar naar omstandigheden maken ze het volgens de berichten goed. Er werd even gevreesd dat ze bacteriële infecties hadden opgelopen, maar dat lijkt niet zo te zijn.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?