Internationale reactie na aanslagen in Mumbai

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

11 juli 2006 

Internationale reactie na aanslagen in Mumbai

Leiders in India en over de hele wereld reageren op de dodelijke bomaanslagen in Mumbai.

  • "De Verenigde Staten staan samen met het volk en de regering van India en veroordelen in de sterkste termen deze wreedheden, die de levens getroffen hebben van onschuldige mensen terwijl ze hun dagelijkse bezigheden uitvoerden. Zulke daden versterken alleen de internationale samenwerking tegen terrorisme en bevestigen dat er geen enkel excuus is voor de moord op onschuldige mensen." -- President Bush, Verenigde Staten.
  • "De serie van explosies... zijn schokkende en laffe pogingen om een gevoel van angst en terreur te spreiden onder onze burgers. Mijn hart reikt uit en rouwt voor iedereen die getroffen is door deze explosies en diegene die geliefden hebben verloren... Ik ben er van overtuigd dat de mensen van deze fantastische stad de wil en moed hebben om deze situatie onder ogen te krijgen en sterk te staan in het uitvoeren van hun normale activiteiten zonder toe te geven aan de dreiging van terreur. We zullen werken om de duivelse complotten van terroristen te verslaan en zullen hen niet laten slagen." -- Minister President, Manmohan Singh, India.
  • "Pakistan veroordeelt de series van bomexplosies op treinen in Mumbai, India, sterk. Deze afschrikwekkende daden van terrorisme hebben geleid in het verlies van een groot aantal waardevolle levens..." -- Reactie Pakistan, Buitenlandse Zaken
  • "Er is geen politieke oorzaak die de moord van onschuldige mensen kan verantwoorden. De Verenigde Staten staat samen met India in de oorlog tegen terreur. Degene die verantwoordelijk zijn voor deze afschuwelijke daden moeten snel worden veroordeeld." -- Condoleezza Rice, Verenigde Staten.
  • "In de naam van de Spaanse overheid en mijzelf, wil ik mijn medeleven uiten voor deze zeer ernstige terreuraanslagen die uw land hebben getroffen. Ik wil ook het medeleven van het Spaanse volk uiten... De aanslagen van vandaag op zeven treinen in Mumbai doen denken aan tragische gebeurtenissen die we ondergingen in Madrid op 11 maart 2004." -- Minister President, Jose Luis Rodriguez Zapatero, Spanje.
  • "Ik veroordeel deze brutale en schaamteloze aanslagen sterk. Er kan nooit een excuus zijn voor terrorisme. Onze gedachten zijn met de slachtoffers en hun families. We staan samen met India, als werelds grootste democratie die onze vastberadenheid delen om terrorisme te verslaan in alle vormen." -- Minister President, Tony Blair, Verenigd Koninkrijk.
  • "Deze terroristische daad is schokkend en afschrikwekkend. Het is bedoeld om onschuldige burgers te doden en ik veroordeel deze in de sterkste woorden... Afghanen heb geleden onder de handen van terroristen voor vele jaren en begrijpen de pijn die terrorisme veroorzaakt. Mijn gedachten zijn met de familie en slachtoffers van diegene die gewond zijn geraakt." -- Afghaanse president Hamid Karzai.

Zie ook[bewerken]