Naar inhoud springen

IJsselmeerziekenhuizen en Slotervaart allebei failliet

Uit Wikinieuws

25 oktober 2018 

Het Slotervaartziekenhuis in 2008

De ziekenhuizen die eerder deze week uitstel van betaling aanvroegen, MC Slotervaart in Amsterdam en de IJsselmeerziekenhuizen, zijn vandaag allemaal failliet verklaard. Eerder vandaag kwam al het bericht dat Rechtbank Midden-Nederland de IJsselmeerziekenhuizen (MC Zuiderzee, MC Emmeloord, MC Dronten en Verloskundigenpraktijk De Kreek) failliet had verklaard. Inmiddels is bekend dat ook Slotervaart failliet is.

De medewerkers van de IJsselmeerziekenhuizen zijn inmiddels formeel ontslagen. In de vier vestigingen liggen nu in totaal zo'n 200 patiënten, zij zullen mogelijk worden overgebracht naar de Isala-ziekenhuizen in Meppel en Zwolle. De vier vestigingen hoeven nog niet onmiddellijk dicht, dankzij een boedelkrediet van de verzekeraars. De verzekeraars hebben hierover afspraken gemaakt met de curatoren.

De OR van het Slotervaartziekenhuis meldt dat de klinische zorg morgen om 15:00 stopt. De patiënten die er dan nog zijn zullen worden overgebracht naar andere ziekenhuizen. De afdeling spoedeisende hulp van het Slotervaart werd dinsdag al gesloten. Sommige leveranciers zijn nu al begonnen met hun eigen spullen uit het ziekenhuis te halen. Ziekenhuizen in Amsterdam, Amstelveen en Zaandam zullen de zorgtaken van het Slotervaart vermoedelijk overnemen. Het personeel zal worden geholpen bij het vinden van een andere baan. Het UWV zal in de tussentijd hun salarissen blijven uitbetalen.

Voor de IJsselmeerziekenhuizen is er wellicht een doorstart mogelijk, er heeft zich ook al een koper gemeld (diens naam is niet publiekelijk bekendgemaakt). Voor het Slotervaart zit een doorstart er echter hoogstwaarschijnlijk niet in, voor dit ziekenhuis lijkt het doek dus definitief te zijn gevallen.

Bronnen[bewerken]

Gerelateerd[bewerken]