Essent komt met project voor elektrisch rijden

Uit Wikinieuws

17 juni 2008 

Kantoor van Essent

Het energiebedrijf Essent heeft vandaag een persbericht uitgebracht waarin wordt aangekondigd dat elektrisch aangedreven auto's binnenkort overal in Nederland zullen kunnen worden opgeladen via het gewone stopcontact. Het bedrijf introduceert het zogeheten Mobile Smart Grid, waarbij de user van een elektrische auto overal kan opladen en zelf bepaalt hoeveel energie hij wil hebben, wanneer en tegen welk tarief. De rekening wordt thuis bezorgd.

Voor het gewone opladen kan elk stopcontact worden gebruikt, alleen voor snelladen zal een oplaadstation met een groter vermogen nodig zijn. Het plan is dat deze langs snelwegen zullen worden geplaatst.

Voor dit project, dat de naam ZER-X draagt, werkt Essent samen met Electric Cars Europa en diens partners InnoSys Engineering en United Momentum Group. Het energiebedrijf zal zelf binnenkort honderden elektrische personen- en bedrijfswagens in gebruik nemen, aldus het persbericht.

Elektrisch rijden staat in de belangstelling, vanwege de hoge benzine- en dieselprijs, en vanwege de milieuwinst die het oplevert, vergeleken bij rijden op brandstof, doordat er geen CO2 wordt uitgestoten.

Verwant artikel[bewerken]

Bronnen[bewerken]