Naar inhoud springen

Drugsvliegtuig in Saramacca onderschept

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

13 maart 2018 

Drugsvliegtuig in Saramacca onderschept

In Saramacca is een drugsvliegtuigje van het type Cessna onderschept. De Joint Task Force (JTF), bestaande uit de veiligheidsdienst, gewone politie en militaire politie, heeft hierbij vier mensen opgepakt. De drugs werd in beslag genomen. Het vliegtuig werd aangetroffen op een landingsbaan bij een rijstveld.

Anderhalve week geleden werd nog een drugsduikboot aangetroffen, eveneens in het district Saramacca. Op het vliegveld van Zanderij werden vorige week ook al verschillende kilo's cocaïne onderschept die reizigers wilden meesmokkelen naar Schiphol, Amsterdam.

Het onderzoek is in volle gang en de autoriteiten willen niets loslaten over de identiteit of nationaliteit van de smokkelaars. Aan de actie van de JTF ging een tijd van onderzoek vooraf. Vanwege de ligging en de lange, nagenoeg onbewaakte grens wordt Suriname al vele jaren gebruikt voor de doorvoer van cocaïne. Door de geïntensiveerde politiecontroles lijkt nu vaker voor een route door de lucht gekozen te worden.

15 maart 2018 

Vliegtuig had 488 kilo cocaïne aan boord, zeven mensen gearresteerd

Uit het vliegtuig werd 488 kilo cocaïne in beslag genomen. Vijf Surinamers en twee buitenlanders werden gearresteerd.

21 maart 2018 

Opgepakte verdachten hebben geen contact met advocaat

De vijf opgepakte verdachten mogen geen contact hebben met hun advocaat. Het opgelegde contactverbod is vandaag beoordeeld door het Hof van Justitie. Het hof vindt de opgelegde maatregel terecht.[1]

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]  1. Waterkant, Contactverbod voor Surinaamse verdachten drugsvliegtuig, 21 maart 2018