Dood van Steve Irwin zal worden uitgezonden

Uit Wikinieuws

5 september 2006 

Steve Irwin.

De video waarop te zien is hoe "Crocodile Hunter" Steve Irwin om het leven komt voor de Australische kust, zal binnenkort worden uitgezonden op TV. Hij kwam maandag om het leven kwam toen hij werd gestoken door een giftige pijlstaartrog.

Het was altijd zijn laatste wens geweest dat wanneer zijn dood op video was vastgelegd, dat deze dan ook daadwerkelijk werd uitgezonden.

Tijdens het filmen van een nieuwe onderwaterdocumantaire genaamd "Ocean's Deadliest", voor de kust van Queensland, kwam hij om het leven. Het moment van zijn dood en de minuten die vooraf gingen, zijn volledig opgenomen.

Irwin had altijd gezegd dat zijn personeel door moest filmen, wat er ook gebeurde, zelfs als hij werd verslonden. De politie heeft de video's in beslag genomen voor onderzoek, maar de dramatische opnames staan gepland om binnenkort te worden uitgezonden op de nationale TV.

Zijn familie heeft ingestemd met zijn "doodswens". Steve Irwin zei altijd: "Mijn belangrijkste regel is dat de camera altijd door blijft draaien. Ookal is het beeld schokkerig of onduidelijk, dat laat me koud. Al is een grote, grote, oude alligator die me opeet. Dat zou het uiterste voor me zijn."

Een van zijn werknemers zei dat het "precies is wat Steve zou willen. Hij kende de gevaren en deed alles om zoveel mogelijk vast te leggen."

Premier Peter Beattle van de Australische staat Queensland heeft een staatsbegrafenis toegezegd. De familie heeft hier niet mee ingestemd, omdat "Het een gewone jongen was en zou begraven zou willen worden".

"I've had the best month of my life"[bewerken]

Stainton, een vriend van Irwin, vertelde emotioneel over de laatste dagen. "Steve zei tegen me op de boot, aan het einde van de reis naar Lakefield, toen we vertrokken om te filmen voor deze docu (Ocean's Deadliest); "John, ik heb de beste maand van mijn leven gehad"."

"Ik zei; "Oh, dat is een groot woord, Steve", en hij zei, "Nee, echt, het is de beste maand van me leven"."

"Hij was zo trots. Er waren geen camera's, geen werknemers. Hij zei; 'Dank je voor het weghouden van iedereen'," vertelde een emotionele Stainton die in tranen uitbarste.

Lees ook[bewerken]