Naar inhoud springen

"Crocodile Hunter" Steve Irwin omgekomen in Australië

Uit Wikinieuws

4 september 2006 

"Crocodile Hunter" Steve Irwin, die beroemd werd door zijn populaire tv-shows waarin hij het opneemt tegen gevaarlijke dieren zoals krokodillen, is maandagochtend op 44-jarige leeftijd overleden door een ongeval.

Irwin kwam om het leven toen hij werd gestoken door een pijlstaartrog. De giftige rog stak irwin met zijn staart in het hart, terwijl Irwin onderwateropnames aan het maken was op het Groot Barrièrerif voor de kust van Queensland in Australië. Medische hulp kwam te laat. Een traumahelikopter werd tevergeefs ingezet. Irwin overleed ter plaatse. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.

De dood van Irwin werd vastgelegd op video. De beelden zijn overgedragen aan de politie. Lees meer.

In heel Australië en ver daarbuiten is geschokt gereageerd op het gebeurde. Steve's vrouw Terri en haar kinderen zijn inmiddels op de hoogte van zijn dood. Zij trokken door de bergen van Tasmanië en moesten eerst worden opgespoord. Ook Steve's vader Bob is op de hoogte, hij verloor ook al zijn vrouw Lyn in 2000 bij een auto-ongeluk. Bob Irwin reageerde woensdag 6 september als eerste familielid publiekelijk op het overlijden van zijn zoon. Hij bedankte de vele fans van Steve voor hun vele steunbetuigingen en de bloemenzee bij de ingang van Australia Zoo.

Steve Irwin maakte al meer dan tien jaar natuurprogramma's en werd wereldberoemd. Hij runde ook bovengenoemde dierentuin in het Australische plaatsje Beerwah.

Bronnen

[bewerken]