Naar inhoud springen

Curvin George benoemd tot waarnemend gezaghebber Bonaire

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

16 december 2017 

Curvin George benoemd tot waarnemend gezaghebber Bonaire

Met ingang van 1 januari 2018 is Curvin George waarnemend gezaghebber van Bonaire. Dit besluit werd bekrachtigd door Gilbert Isabella, scheidend Rijksvertegenwoordiger tot het eind van dit jaar. Het is een deeltijdsfunctie. George is nu nog directeur van de Voogdijraad Caribisch Nederland en treedt per 1 januari aan als directeur Jeugdzorg en Gezinsvoogdij Caribisch Nederland.

George was in 2015 al in beeld voor de functie van waarnemend gezaghebber en trok zich toen terug uit de strijd. Hoewel hij lof had voor de zorgvuldigheid, vond hij de procedure te lang duren. Hij lichtte toen toe: "Ik ben benaderd voor andere mogelijkheden, maar wegens loyaliteit aan dit proces liet ik die mogelijkheden voorbijgaan. Dit is niet gunstig voor mijn ontwikkeling." Hij was toen niet de enige kandidaat. Ook zag hij een vertrouwensprobleem omdat zijn naam al door de media naar buiten was gebracht. Door de toen aankomende verkiezingen zou hij geassocieerd kunnen worden met een politieke partij, wat hij wilde vermijden.

George wordt hiermee de plaatsvervanger van Edison Rijna. Bij diens afwezigheid bestaat zijn takenpakket vooral uit het bewaken van de continuïteit van de besluitvormingsprocessen binnen de Eilandsraad en het Bestuurscollege.

Gerelateerd

[bewerken]

Bronnen

[bewerken]