Naar inhoud springen

Burgemeester Van der Laan begraven

Uit Wikinieuws

14 oktober 2017 

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, die op 5 oktober overleed, is vanmiddag begraven. Gisteren konden alle inwoners van Amsterdam tussen 12:00 en 21:00 in het Concertgebouw afscheid van hem nemen.

Omstreeks 13:00 begon in het Concertgebouw de uitvaart, waarbij zo'n duizend familieleden, vrienden en andere bekenden aanwezig waren. De kist werd om 12:50 binnengedragen. Bij de herdenking spraken onder meer minister-president Mark Rutte en schrijver en historicus Geert Mak, die bevriend was met Van der Laan. Ook traden er diverse bekende muzikanten op, waaronder Wende Snijders, Acda en De Munnik, Trio Bier en enkele leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Later op de middag is Van der Laan begraven.

Onder meer oud-burgemeester Ed van Thijn en oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet gaven na afloop commentaar op de begrafenis, zij zeggen het erg indrukwekkend en mooi te hebben gevonden.

Op openbare gebouwen in heel Nederland hebben de vlaggen vandaag halfstok gehangen. Ook stond om 13:00 al het openbaar vervoer in Amsterdam even stil. In de Amsterdam Arena is vanavond nog eens apart afscheid genomen van en geapplaudisseerd voor Van der Laan, voordat de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam begon.

Bronnen

[bewerken]