Naar inhoud springen

Blauwzuurgas vrijgekomen bij scheepsbrand Velsen

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

30 januari 2007 

Velsen
Blauwzuurgas vrijgekomen bij scheepsbrand Velsen

AMSTERDAM - Om 12:47 uur meldt het ANP dat er een grote brand op een schip in de haven van Velsen uitgebroken is. Bewoners van Velsen en Assendelft worden geadviseerd ramen en deuren sluiten en in Velsen en Beverwijk zijn bedrijventerreinen ontruimd, omdat er giftig blauwzuurgas is vrijgekomen bij de brand.

Het gaat om de vistrawler Willem van der Zwan (ook bekend als de Scheveningen 302). De brand is rond 09:00 uur vanochtend ontstaan, doordat het isolatiemateriaal in de brand vloog bij een reparatie met een snijbrander. Diverse brandweerkorpsen uit de regio zijn betrokken bij de bestrijding van de brand.

Het verkeer op de snelweg A9 is bij knooppunt Beverwijk in beide richtingen afgesloten vanwege de rookontwikkeling, meldt de Verkeersinformatiedienst. Tevens is de N246 vanuit Zaanstad richting Beverwijk afgesloten ter hoogte van de pont naar Buitenhuis.

De gemeente Zaanstad heeft een telefoonnummer geopend, waar burgers terechtkunnen voor vragen: 0900 - 2352352 (lokaal tarief). Ook kunnen mensen op http://www.crisis.nl terecht, de crisissite van de overheid.

Gerelateerd

[bewerken]

Bronnen

[bewerken]