Naar inhoud springen

Auto rijdt in op politiebus op Champs-Élysées en vliegt in brand

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

19 juni 2017 

Auto rijdt in op politiebus op Champs-Élysées en vliegt in brand, vermoedelijk poging tot een aanslag

Op de Parijse Champs-Élysées is vanmiddag een auto ingereden op een politiebus. De auto vloog hierna in brand, waarbij de bestuurder is omgekomen. Het zou gaan om een man van begin dertig, die bij de inlichtingendiensten bekend was als islamitisch en geradicaliseerd . Behalve de man zelf zijn er geen slachtoffers gevallen.

De man is bekend als Adam D. Er zijn concrete aanwijzingen opgedoken dat hij een aanslag wilde plegen; in zijn auto werden een kalasjnikov en gasflessen aangetroffen. Er zou ook een brief zijn gevonden waarin hij trouw zweert aan IS. Hij stond bekend als geradicaliseerd en werd gezocht door Tunesië en Interpol.

Twee maanden geleden werd er eveneens op de Champs-Élysées ook al een aanslag gepleegd, waarbij de dader en een politieagent omkwamen. Dit was op slechts enkele honderden meters van de plek van het vandaag gebeurde.

Update 13 juli 2017 

Terreurgroep IS eist de mislukte aanslag op. Dat valt op te maken uit IS-magazine Rumiyah. Adam D. wordt daar als "gevallen soldaat van het kalifaat" vermeld.

Bronnen[bewerken]

Op de Engelstalige Wikipedia is meer informatie beschikbaar over dit onderwerp, zie het artikel: