Naar inhoud springen

Schietpartij op de Champs-Élysées: agent en schutter doodgeschoten

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

21 april 2017 

Schietpartij op de Champs-Élysées: agent en schutter doodgeschoten

Op de Avenue des Champs-Élysées in Parijs is gisteravond omstreeks 21:00 een man uit een auto gestapt, waarna hij met een kalasjnikov op een politieauto naast hem begon te schieten. Er volgde een vuurgevecht. Een 37-jarige agent kwam om het leven, twee andere agenten raakten gewond. Even later werd de schutter zelf doodgeschoten.

De schutter, de 39-jarige Karim Cheurfi, had al een vrij lang strafblad. Hij zou ook hebben geprobeerd om zich heen te schieten. De politie was er niet van de hoogte dat hij geradicaliseerd was. Hij bleek een geschreven verklaring bij zich te hebben waarin hij zijn steun voor Islamitische Staat uitsprak.

Islamitische Staat heeft de aanslag in een persbericht opgeëist. President Hollande zegt ook dat alles wijst op terrorisme.

Een andere man die werd gezocht in verband met de schietpartij heeft zichzelf aangegeven bij de politie in Antwerpen. Deze man bleek echter niets met de aanslag te maken te hebben; zijn naam was abusievelijk verspreid door een Franse televisiezender.

Verschillende Franse politieke partijen hebben hun campagne-activiteiten afgelast naar aanleiding van de schietpartij.

Bronnen[bewerken]

Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: