Annemiek van Vleuten wint met voorsprong tijdrit NK wielrennen 2019 in Ede

Uit Wikinieuws

26 juni 2019 

Annemiek van Vleuten komt over de finish

Op de eerste dag van de Nederlandse kampioenschappen wielrennen 2019 in Ede heeft Annemiek van Vleuten bij de tijdrit voor een sensatie gezorgd. De renster van Mitchelton-Scott arriveerde meer dan anderhalve minuut eerder dan haar naaste concurrent, de winnares van vorig jaar, Ellen van Dijk, van Trek-Segafredo, en nog weer 16 seconden sneller dan de derde vrouw in de race, Anna van der Breggen. Wellicht heeft het feit dat de wedstrijd zich zo ongeveer in haar achtertuin afspeelde (Van Vleuten woont in Wageningen), en ze op de fiets van haar huis naar de start kon rijden, haar geïnspireerd tot deze grote prestatie. In ieder geval verraste ze op de meet iedereen door ruimschoots aan te komen voor Floortje Mackaij, die twee minuten voor haar was gestart.

Annemiek van Vleuten had voor het behalen van deze gouden plak 39 min. en 14 seconden nodig over de afstand van 31,8 km., een gemiddelde van 48,631 km/uur. Ellen van Dijk die zilver behaalde, reed 40:49. Anna van der Breggen, die met een bronzen medaille op het podium stond, reed de afstand in 41:03.

Bij de vrouwen zonder contract zorgde Manon de Boer voor een bijzondere prestatie. Ze finishte op 4 min. en 7 sec. van Van Vleuten en was daarmee achtste in de totale uitslag. Ze behaalde ook een gouden medaille. De prestaties van Yara Kastelijn (zilver), op 4:35 van Van Vleuten, en van Minke Slingerland (brons), op 4:45, leverden eveneens medailles op.

Foto's[bewerken]

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]