Annemiek van Vleuten wint La Course 2017

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

22 juli 2017 

Annemiek van Vleuten wint La Course

Annemiek van Vleuten wint La Course 2017

De Nederlandse Annemiek van Vleuten heeft La Course, de Ronde van Frankrijk voor vrouwen op haar naam geschreven.

Een eerste rit van 68 kilometer met aankomst op de Col d'Izoard kon ze met 43 secondes voorsprong op de eerste achtervolger winnen.

De tweede en tevens laatste rit was in Marseille op hetzelfde parcours als de mannen. Het betrof een achtervolgingstijdrit waarbij de renners starten naargelang ze de vorige rit zijn geëindigd en dus tijd moeten goed maken om de eindzege alsnog binnen te halen. van Vleuten van Orica-Scott mocht dus als eerste starten. Haar drie dichtste achtervolgers in het klassement op respectievelijk 43", 1'23" en 1'28" werkten samen om haar in te halen, maar dat lukte niet. van Vleuten kwam als eerste over de streep en breidde haar voorsprong zelfs uit naar 1'52" op haar tegenstrevers in de achtervolging.

Het is de eerste keer dat La Course een tweedaagse wedstrijd is met een col in het hooggebergte. Voorheen was er enkel de sprintwedstrijd op de Champs-Élysées in Parijs. Brian Cookson (en), voorzitter van de UCI gaat samenzitten met Tourorganisator ASO om La Course uit te breiden met extra etappes.

Bronnen[bewerken]