Bodnar snelste in tijdrit door Marseille

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

22 juli 2017 

Twee Polen op het podium, Bodnar is de sterkste

Bodnar snelste in tijdrit door Marseille

Maciej Bodnar was de snelste in de tijdrit door Marseille. De afstand van 22,5 km legde hij af in 28'15". Tweede is Michal Kwiatkowski op 1 seconde van Bodnar. Twee Polen op het podium.

"Ik ben echt gelukkig. Ik zat na mijn tijdrit enkele uren te wachten, de sfeer was hier overigens geweldig.", aldus Bodnar.

De start- en aankomst in Stade Vélodrome was een unieke startplaats, zo uniek zelfs dat renners Greg Van Avermaet en Warren Barguil bij de start even wuifden naar het publiek. Het immense stadion was niet volledig gevuld, maar de aanwezige toeschouwers zorgden wel voor het nodige applaus. Natuurlijk kreeg bolletjestrui Barguil een groot applaus, evenals Thomas Voeckler een staande ovatie kreeg voor zijn laatste Tour de France. Maar de pannen gingen pas van het dak toen het de beurt was aan Romain Bardet, tweede in de eindstand voor Christopher Froome. Bardet had moeite met de druk die op zijn schouders ging en reed niet soepel. De stukken bergop waren er teveel aan. Froome, die na hem startte kreeg hem op het einde in het vizier en naderde dicht tot op de Franse renner.

Puffend kwam Bardet over de streep, maar een warm applaus stond voor hem klaar. Toen enkele secondes later ook Froome binnenkwam kreeg die boegeroep te horen net zoals bij zijn start.

Froome eindigde derde in de tijdrit en kon zijn voorsprong van 23 secondes op Bardet uitbouwen tot 2 minuut 20. Hierdoor beland Bardet op plaats 3. Met slechts 1 seconde voorsprong op Mikel Landa was hij bijna zijn ereplaats kwijtgespeeld. Op plaats twee staat nu Rigoberto Uran met 54 secondes die ei zo na viel toen hij een bocht verkeerd inschatte.

Na de wedstrijd werd ook de superstrijdlust, de trofee 'Prix Antargaz' voor de renner die het meest in de aanval ging gedurende de tour, uitgereikt. Deze trofee ging naar Warren Barguil die 4 stemmen haalde van de jury. Thomas De Gendt ontving 1 jurystem en de publieksstem. Micheal Matthews één jurystem. De Gendt die tweede eindigt is ontgoocheld en had eindelijk gehoopt op de felbegeerde prijs. Voor de wedstrijd was hij nog zo goed als zegezeker maar na bekendmaking was hij niet meer bereikbaar voor commentaar.

Bronnen[bewerken]

Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: