Achttienduizendste artikel op Russische Wikinieuws

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Internationale kosmonauten

21 februari 2019 

De Russische Wikinieuws heeft met de publicatie van het 18.000e artikel een volgende mijlpaal behaald. Het betreffende artikel gaat over ruimtetoerisme door het Russische ruimtevaartbureau Roskosmos.

Op het Chinees na, is de Russische editie de meest actieve Wiki onder de Wikinieuws-versies. De Chinese Wikinieuws heeft echter een andere opzet door geen artikelen maar krantenkoppen te publiceren, met linken naar de berichten in de media. Op de Russische Wiknieuws wordt net als in het Nederlands, Engels en veel andere talen berichten geplaatst die gebruikers zelf hebben geschreven, meestal op basis van bronnen. Het Russisch wordt daarbij aangevuld met artikelen met een vrije licentie. Sommige ervan, zoals het 18.000e, werden aanvankelijk gepubliceerd door Voice of America.

Het Russisch is op dit moment de vierde in grootte van alle Wikinieuws-versies. De Nederlandse taal staat op nummer 14. Het stilgevallen Servisch staat bovenaan, met daaronder het Engels en Frans.

Zie ook[bewerken]

Bronnen[bewerken]

Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « 18-тысячная статья в Русских Викиновостях », afkomstig van Wikinieuws (ru) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 20 februari 2019.
Originele reportage
Dit artikel bevat originele journalistiek.
Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?