Naar inhoud springen

Zwijndrecht: auto verdachte gevonden na schietpartij

Uit Wikinieuws

23 januari 2023 

De politie van Zwijndrecht meldt dat ze zondagnacht de vluchtauto heeft gevonden van de dader van de schietpartij afgelopen zaterdag op een parkeerplaats bij winkelcentrum Walburg. De auto werd aangetroffen op de Veldslahof, in de buurt van het station, waarna hij werd veiliggesteld voor onderzoek dat nog bezig is.

De dader zelf is nog altijd voortvluchtig. Het gaat om een 49-jarige man van Aziatische komaf die al een lang crimineel verleden had. Zijn signalement, foto en volledige naam (Minh Nghia Vuong) zijn nationaal èn internationaal verspreid. Vermoed wordt dat hij zijn oorspronkelijke auto heeft omgeruild voor een Škoda Octavia met het kenteken KV-121-F. De politie vraagt iedereen dringend uit te kijken naar deze auto, maar de man zelf niet te benaderen en in plaats daarvan 112 te bellen.

Bij de schietpartij van zaterdagmiddag kwam een 66-jarige vrouw om het leven. Haar dochter, een vrouw van 38, raakte zwaargewond; naar het zich laat aanzien was zij de ex-vriendin van Vuong. De impact van het voorval is groot in Zwijndrecht, aldus burgemeester Hein van der Loo. Doordat het op dat moment erg druk was in het winkelcentrum, hebben veel mensen het zien gebeuren.

In Zwijndrecht hebben de afgelopen decennia opvallend veel dodelijke geweldsincidenten in de relationele sfeer plaatsgevonden.

Bronnen

[bewerken]