Zware woningbrand in Emmen, twee kinderen (5 en 6) omgekomen

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

30 december 2017 

Zware woningbrand in Emmen, twee kinderen (5 en 6) omgekomen

Bij een uitslaande brand vanmorgen vroeg in een gezinswoning aan de Laan van de Marel in Emmen zijn twee kinderen van 6 en 5 jaar oud (broer en zus) om het leven gekomen. Het zou gaan om een Tsjechische familie die sinds een aantal jaar in Nederland woonde. Ook de hond van het gezin is in de brand omgekomen.

De ouders wisten nog op tijd uit het brandende huis te vluchten. Zij zijn met rookvergiftigingsverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen, maar zouden niet in levensgevaar zijn. De moeder schreeuwde toen ze buiten stond dat de kinderen zich nog op de bovenste verdieping van het huis bevonden (haar buren kwamen op dat moment aanlopen). De brand in het huis greep echter zo razendsnel om zich heen, dat er niets aan te doen was; het was volstrekt onmogelijk om het huis nog te betreden.

Inmiddels heeft de brandweer het vuur onder controle. De brand is niet overgeslagen naar naastliggende panden. De naaste buren van het getroffen gezin zijn desondanks elders ondergebracht vanwege de vele rook. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk; mogelijk is de kerstboom in het huis in brand gevlogen.

De buurtbewoners zijn geschokt en hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Enkelen van hen hebben de kinderen in het huis nog horen gillen. Burgemeester Eric van Oosterhout heeft de plek des onheils reeds bezocht en zijn medeleven betuigd. De burgemeester heeft alleen gesproken met buurtbewoners, de ouders van het getroffen gezin waren al naar het ziekenhuis gebracht toen hij arriveerde.

Bronnen[bewerken]

  • MeterNieuws.nl, "Twee kinderen overleden na woningbrand in Emmen", video op YouTube, 30 december 2017