Naar inhoud springen

Zus van koningin Máxima overleden

Uit Wikinieuws

7 juni 2018 

Inés Zorreguieta, de jongste en tevens de enige volle zus van koningin Máxima, is gisteravond op 33-jarige leeftijd overleden in haar appartement in Buenos Aires, meldt de RVD. Inés en Máxima Zorreguieta zijn beiden kinderen uit het tweede huwelijk van Jorge Zorreguieta. Inés Zorreguieta was zelf de peettante van prinses Ariane, de jongste dochter van koningin Máxima en koning Willem-Alexander. Het is nog niet bekend wanneer ze wordt begraven.

De doodsoorzaak staat nog niet officieel vast, maar alles wijst erop dat Inés Zorreguieta zichzelf van het leven heeft beroofd. Ze leed aan zware depressies en eetstoornissen en is ook opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Koningin Máxima heeft in een reactie laten weten zeer geschokt en verdrietig te zijn door het overlijden van haar zus. Ze zal binnenkort hoogstwaarschijnlijk afreizen naar Argentinië. De koningin had vandaag aanwezig zullen zijn bij de start van het Holland Festival en bij de opening van een nieuwe afdeling Stichting Vluchtelingenkinderen, maar dat gaat nu niet door. De koning zal ook de geplande staatsbezoeken volgende week aan Estland, Letland en Litouwen in zijn eentje afleggen.

Premier Rutte heeft in een reactie zijn innige medeleven betuigd.

Bronnen

[bewerken]