Naar inhoud springen

Zuid-Nederland moet vuist maken tegen Randstad

Uit Wikinieuws
Axel Buyse

18 januari 2019 

Axel Buyse, de hoogste diplomatieke vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Den Haag, vindt dat Limburg, Noord-Brabant en Zeeland samen moeten optrekken om een vuist te maken tegen de Randstad. Naar zijn ervaring is Den Haag zeer op zichzelf gericht. De afgelopen jaren is de spanning tussen de Randstad en – zoals ze het daar noemen – "de regio" toegenomen door het achterstellen van de provincies. Dit is onder meer te zien aan de verdeling van gelden.

Daarom moeten de zuidelijke provincies volgens Buyse samenwerken en zorgen dat ze meer geld krijgen. Het zuiden is even belangrijk, want Nederland werkt in toenemende mate samen met Vlaanderen. Daardoor zou het middelpunt zuidelijker zijn komen te liggen. De zuidelijke provincies zouden een voorbeeld moeten nemen aan de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Zij trekken al langer samen op tegen Den Haag.

Bron

[bewerken]
Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Limbörg mót voes make taenge Randjstad », afkomstig van Wikinieuws (li) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 18 januari 2019.