Zeeuw spreekt over slechte omstandigheden in Curaçaose cel

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

25 mei 2017 

Zeeuw spreekt over slechte omstandigheden in Curaçaose cel

Arthur H. (46), een inwoner uit Goes die op Curaçao veroordeeld is voor een gevangenisstraf van 24 jaar, is slecht te spreken over zijn leefomstandigheden aldaar. Hij zit gevangen in het Centrum voor Detentie en Correctie Curaçao. Hij doet zijn relaas tegenover Ewout Genemans die hem interviewde voor het tv-programma Beruchte Gevangenissen.

Het complex stond voorheen bekend onder de namen Bon Futuro-gevangenis en Koraal Specht-gevangenis en wordt ook wel de Hel van het Koninkrijk genoemd. Vorig jaar verstuurde het personeel een brandbrief naar de politiek in Den Haag, waarin het alarmeert over misstanden als prostitutie, misbruik, diefstal en smokkel.

Ook andere gevangenen klagen. In het complex zou de dienst uitgemaakt worden door bendes en zou de behandeling door het personeel inhumaan zijn. H. gaf het voorbeeld van een andere gedetineerde die twee weken zonder kleren de isoleercel in ging. Ook zijn er klachten over het eten.

De Zeeuw werd veroordeeld voor moord op zijn vrouw, maar zegt zelf onschuldig te zijn. Ook in hoger beroep werd hij opnieuw veroordeeld. Hij heeft op dit moment twintig maanden van zijn straf uitgediend.

Bronnen[bewerken]