Naar inhoud springen

Woning in Oldenzaal verwoest door gasexplosie

Uit Wikinieuws

5 april 2022 

Een woning aan de Hoefsmid in Oldenzaal is maandagochtend omstreeks 9:45 verwoest door een explosie in de kelder. Verschillende omliggende woningen raakten beschadigd. De explosie is vermoedelijk veroorzaakt doordat er bij werkzaamheden iets misging en een gasleiding in de kelder werd geraakt. In de buurt werd volgens getuigen gewerkt aan de aanleg van een laadpaal.

Het huis werd bewoond door een gezin bestaand uit vijf personen. Op het moment van de explosie waren drie van hen in de de woning aanwezig: de vader, moeder en een van de dochters. De zoon van het gezin stodn buiten op het moment van de explosie, de andere dochter was afwezig. De moeder en dochter die in de woning aanwezig waren konden na de explosie snel worden bevrijd. Zij hadden alleen lichte verwondingen en werden naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. Tegen half twee 's middags kon ook de vader van het gezin worden bevrijd. Een installatiemonteur die op het moment van de explosie bij de woning was, raakte eveneens lichtgewond. Geen van de slachtoffers verkeert in levensgevaar.

Burgemeester Patrick Welman noemt het "een wonder" dat er bij de explosie geen doden zijn gevallen. De precieze oorzaak van de explosie wordt nog onderzocht.

De cameradeurbel van een buurman heeft de explosie gefilmd. De man gaf de beelden mee aan de politie, waarna ze veelvuldig werden verspreid via sociale media en vervolgens ook in de reguliere nieuwsmedia kwamen. De man in kwestie is hierover niet spreken.

Bronnen[bewerken]