Wijnmaker veroordeeld wegens laten weglopen tienduizenden liters wijn

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

9 november 2017 

Wijnmaker veroordeeld wegens laten weglopen tienduizenden liters wijn

Een wijnmaker in Barossa Valley, Australië, is veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf wegens het laten weglopen van meer dan 27.000 liter wijn bij een concurrent. De schade als gevolg van deze actie wordt geschat op 300.000 Australische dollar, omgerekend meer dan 200.000 euro. In eerste instantie was er meer dan drieënhalf jaar cel tegen de wijnbouwer geëist.

In een dronken bui sloop Trevor David Jones op een vroege morgen in februari 2015 het terrein van zijn concurrent op, waar hij de tap opendraaide van vier wijnvaten. 14.000 liter chardonnay en 13.580 liter shiraz stroomden vervolgens weg. Het bedrijf waar de schade werd aangericht was eerder eigendom van de vader van Jones, die het doorverkocht na een familieruzie. Bij die ruzie werd Jones jr. uit het bestuur gezet. Daarop besloot hij verbitterd wraak te nemen op de nieuwe eigenaar van het vroegere familiebedrijf, die zegt dat zijn bedrijf naast alle financiële schade ook een aangetaste reputatie heeft.

Onder andere de in Australië beroemde kokkin Maggie Beer kon wel begrip opbrengen voor Jones jr. Ze omschrijft hem als een hardwerkende en genereuze man.

Bronnen[bewerken]