Naar inhoud springen

Werknemers Aviapartner Schiphol en Brussel willen minder werkdruk

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

29 januari 2018 

Werknemers Aviapartner Schiphol willen dat werkdruk omlaag gaat

De 400 werknemers van bagage-afhandelaar Aviapartner op de luchthaven van Schiphol willen dat de werkdruk naar beneden gaat. Vanmorgen om tien uur brak een staking uit nadat een collega op het werk ziek werd.

Vakbond FNV Luchtvaart/Grondpersoneel heeft gesprekken opgestart met de directie van Aviapartner: "Er is al tijden sprake van onderbezetting en een veel te hoge werkdruk", zegt Asmae Hajjari. Er waren weliswaar al cao-onderhandelingen bezig over het tekort aan werknemers, maar volgens Hajjari komt er geen schot in de zaak. "Mensen zijn het zat dat Aviapartner wil snijden in de arbeidsvoorwaarden en niet bereid is om een fatsoenlijke loonsverhoging uit te keren die recht doet aan de inzet van de mensen".

Nog volgens het FNV wil Aviapartner bezuinigen over de ruggen van de werknemers, om tegemoet te komen aan de prijzenoorlog tussen de bagage-afhandelaars onderling.

Eerdere staking bij Aviapartner in België

Vorige week vrijdag staakten de werknemers van Aviapartner ook al op de luchthaven van Brussel. Ze kaartten hetzelfde probleem aan als hun Nederlandse collega's. De dag zelf werd nog een akkoord tussen de directie en vakbonden bereikt. Er zal extra personeel worden aangeworven, en interimcontracten worden omgezet in tijdelijke contracten. Over de vakantieregeling en pauzes op het werk werden eveneens afspraken gemaakt.

Bronnen[bewerken]