Wereldrecord Dominostenen opnieuw in handen van Nederland

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

21 november 2005 

Op vrijdag 18 november in een druk FEC te Leeuwarden werd ook dit jaar een nieuwe wereld record gevestigd in het omgooien van dominostenen.

Anastacia gooide de eerste grote steen om en toen begon het spektakel, een lange lijn van 4.321.000 stenen. Dit jaar werden diverse sprookjes en vertellingen uit de hele wereld door dominstenen verteld. Tussendoor moesten de bouwers zelf nog verbindingen leggen tussen de diverse dominovelden.

Aan het einde van de avond kwam het verlossende woord, dit jaar was de magische grens van 4 miljoen stenen dan eindelijk verbroken. Het totaal wat door de notaris werd onthuld was 4.155.476 dominostenen die gevallen zijn.

Maandag werd het record naar beneden bijgesteld op basis van klachten over valsspel tijdens de laatste constructors challenge. Het aantal omgegooide stenen is nu 4.002.146, nog steeds een nieuw wereldrecord.

Het spektakel kreeg dit jaar extra aandacht door het afschieten van een binnen gekomen mus die tijdens de voorbereiding een aantal duizenden stenen omgegooid had. Dit nieuws ging over de hele wereld en verschillende groepen trokken tegen deze actie ten strijde. Of deze gebeurtenis nog verdere gevolgen zal hebben, is onduidelijk.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?