Naar inhoud springen

Wateroverlast op veel plekken in Nederland door zware regenval

Uit Wikinieuws

18 juni 2020 

Polygoonjournaal uit 1960, ook over wateroverlast

De zware regenval van vooral gisteravond en vannacht heeft in delen van Nederland voor veel overlast gezorgd, met name in het zuiden en westen maar ook op sommige plekken in Oost-Nederland. Met name de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Overijssel zijn getroffen.

In veel plaatsen kwamen woningen en hele straten onder water te staan. Dit gebeurde onder meer in het Noord-Brabantse Helmond, waar de Henri Dunanttunnel (ook wel bekend als "de badkuip") overstroomde. Hier viel in een etmaal tijd 89 millimeter regen, wat meer is dan normaal gesproken in een maand. In Mierlo, eveneens in Noord-Brabant, werden sommige straten afgezet vanwege de wateroverlast. In Zwolle heeft het noodweer tevens een leven geëist: woensdagavond kwam hier een 52-jarige fietsster om het leven door een omvallende boom. Onduidelijk is of deze boom is omgewaaid, of geraakt door de bliksem. Eveneens in Zwolle stroomde het afvalwater uit de riolen.

Aan de Nieuwstraat in Vlissingen werden woensdagavond zestien appartementen ontruimd. In twee andere straten werd de stroom tijdelijk afgesloten. In Vlissingen viel binnen een etmaal meer dan 100 millimeter neerslag, terwijl 58 millimeter hier normaal is voor de hele maand juni.

De A20 tussen knooppunt Kethelplein en Schiedam is donderdagochtend enige tijd afgesloten geweest.

Bronnen[bewerken]