Naar inhoud springen

Wapens gevonden bij supporters Slovan Bratislava

Uit Wikinieuws
Amterdam ArenA
Amsterdam ArenA

21 augustus 2009 

Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd van AFC Ajax tegen ŠK Slovan Bratislava zijn gisteravond door de Amsterdamse politie een hoeveelheid wapens in beslag genomen die de Slowaakse aanhangers hadden meegenomen.

Toen de supporters van Bratislava met de trein vanuit Slowakije bij de Amsterdam ArenA waren aangekomen, besloot de poltie een controle uit te voeren omdat gezien was dat enkelen messen bij zich hadden. Voorafgaand aan de controle werden door de supporters een aantal messen en vuurwerk in het water gegooid. De politie trof uiteindelijk zes hobbymessen, twee schroevendraaiers, twee busjes traangas, vuurwerk en een boksbeugel aan. Supporters die messen en traangas bij zich droegen zijn aangehouden. De rest is eerst afgezonderd gehouden buiten het stadion en later in het bezoekersvak geplaatst.

Hoewel de aanhangers van ŠK Slovan Bratislava de meest actieve supporters zijn, zijn ze, in ieder geval in Slowakije, ook degenen die de meeste problemen veroorzaken. In Amsterdam won Ajax van Bratislava met 5-0.

Bronnen

[bewerken]