Walking Borders: zeker 300 migranten vermist bij Canarische Eilanden

Uit Wikinieuws

10 juli 2023 

Op de Atlantische Oceaan worden zeker 300 migranten vermist die vorige maand waren vertrokken vanuit Senegal en op weg waren naar de Canarische Eilanden. Walking Borders, een organisatie die zich inzet voor het helpen van migranten, heeft dit gisteren bekendgemaakt.

De migranten zaten in totaal op drie boten, die alle drie worden vermist. De laatste boot met ca. 200 mensen aan bord vertrok op 27 juni, op elk van de andere twee boten zaten ca. 60 opvarenden. Alle drie de boten vertrokken vanuit Kafountine, een nederzetting in het zuiden van Senegal (d:Q1468633). Familieleden van de migranten kunnen sinds ruim twee weken geen enkel contact meer met hen krijgen.

Migranten die vanuit Afrika Europa proberen te bereiken, kiezen tegenwoordig vaker voor de – volgens IOM zeer gevaarlijke – route naar de Canarische Eilanden (deze eilandengroep ligt geografisch voor de Afrikaanse westkust, maar vormt een van de 17 autonome gemeenschappen van Spanje). De mensensmokkelroute door Libië is als gevolg van strengere grenscontroles en oorlog in dat gebied moeilijker geworden.

Bronnen[bewerken]