Wageningen: dode bij steekincident overleed bij aanhouding

Uit Wikinieuws

21 februari 2020 

De man die woensdagavond overleed tijdens een steekincident in een RIBW-instelling aan de Morel in Wageningen, was een 27-jarige bewoner van die zorginstelling. Hij overleed terwijl de politie hem met hulp van enkele medewerkers wilde aanhouden. De man gedroeg zich die avond erg agressief en zou medewerkers van de instelling met een mes hebben aangevallen. Hij werd in bedwang gehouden voordat de politie arriveerde. Daarna werd tevergeefs geprobeerd hem te reanimeren.

Over de precieze toedracht zaak is nog altijd veel onduidelijk. Momenteel lopen er drie politie-onderzoeken, waarvan een naar de oorzaak van het overlijden van de man. Daarnaast is er een onderzoek gaande naar de trage manier waarop de politie in actie kwam na de melding; buurtbewoners melden dat ze de politie eerst meerdere keren hadden gebeld en dat er pas na een half uur een politiewagen arriveerde. Ook loopt er nog een Rijksrechercheonderzoek naar de manier waarop de politie heeft gehandeld toen ze de bewoner probeerde aan te houden.

De vader van de overledene zegt dat er "extreem geweld" is gepleegd tegen zijn zoon. De hals van de man zou zijn dichtgeknepen en hij over zijn hele lichaam verwondingen hebben gehad.

Bronnen[bewerken]