Naar inhoud springen

Vrouw overleden bij verkeersongeval op A7

Uit Wikinieuws

26 januari 2007 

Noordbroek

Bij een ernstig verkeersongeval op de A7 bij Noordbroek is vrijdagavond een 74-jarige vrouw uit Zuidbroek om het leven gekomen. De vrouw zat als passagier in een ambulance die in de richting van Winschoten reed. De ambulance raakte door plotselinge gladheid van de weg en belandde in de naastgelegen sloot. Daaropvolgend raakten meer voertuigen betrokken bij het ongeval. In totaal raakten 7 personen gewond, waarvan twee ernstig. Alle gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht. De gladheid werd vermoedelijk veroorzaakt door een plaatselijke hagelbui.

Politie- en brandweerauto[bewerken]

Het ongeval met de ambulance vond plaats vlak voordat een politieauto over dezelfde weghelft van de A7 reed. Deze politieauto werd op de vluchtstrook gezet en de inzittende agenten namen polshoogte bij de ambulance. Een aankomende automobilist werd verrast door de plaatselijke gladheid en reed vervolgens tegen de achterkant van de politieauto. Deze persoon kwam ongedeerd uit het voertuig.

Een inmiddels gearriveerde brandweerauto gaf ter plaatse assistentie. Een andere automobilist merkte de situatie mogelijk laat op en raakte de macht over het stuur kwijt. Via het gladde wegdek en de vangrail kwam deze auto in volle vaart tegen het voertuig van de brandweer. De auto tolde verder en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. Vervolgens reed nog een andere auto door de gladheid tegen de stilstaande voertuigen.

Wegafzetting[bewerken]

Vanwege het ongeval heeft de politie de A7 enkele uren afgesloten. Verkeer dat vanuit Groningen richting de Duitse grens wilde, werd op de afrit Noordbroek van de snelweg geleid. Via de provinciale wegen kon men bij de oprit bij Scheemda weer op de A7 komen. Na vier uur werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.

Bronnen[bewerken]

Politie Groningen