Vrouw gedood en zes gewonden bij Sunny Point

Uit Wikinieuws

18 september 2018 

In Sunny Point, een plaats op vijftien kilometer afstand van Paramaribo, is gisteren een vrouw gedood en zijn vijf mensen gewond geraakt.

Het voorval kwam nadat twee roofovervallers door de buurtbewoners waren aangevallen en afgetuigd. Een van hen wist te ontsnappen en kwam terug met een jachtgeweer, waarmee hij om zich heen begon te schieten. Hierbij raakte een 53-jarige vrouw dodelijk getroffen en werden vijf omstanders gewond door hagel. Onder hen bevonden zich enkele kinderen. De gewonden zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

In de chaos die ontstond wist ook de tweede overvaller te ontsnappen. De identiteit van de schutter werd door de buurtbewoners herkend. Op zoek naar de daders kamde de politie nadien de buurt uit. Twee mannen werden aangehouden. Er zijn meerdere politiediensten betrokken bij het onderzoek.

Een man van 21 die opgepakt werd, heeft verklaard de schutter te zijn geweest. Hij heeft met hagel geschoten in de veronderstelling dat hij daar geen mensen mee kon doden. Hij kwam tot de actie met het doel om zijn maat te bevrijden.

Bronnen[bewerken]