Naar inhoud springen

Vrachtwagen bolt naar beneden in Savoie: 1 dode, meerdere gewonden

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

11 juli 2017 

Vrachtwagen bolt naar beneden in Savoie, 1 dode, meerdere gewonden

Dinsdag vond een ongeluk plaats in het Franse Savoie, nabij La Plagne, een bergachtig skigebied.

Een lichte vrachtwagen is op een hellend stuk weg vooruit gebold. De vrachtwagen stond geparkeerd bovenaan het skistation van La Plagne. De bestuurder was net uitgestapt, en voerde een technisch onderhoud uit onder de motorkap van de vrachtwagen.

Toen zette de vrachtwagen zich plots in beweging en reed voorwaarts de heuvel af. De bestuurder probeerde nog snel in zijn cabine te kruipen, maar dat lukte niet, hij werd van zijn vrachtwagen geslingerd. De truck denderde vervolgens naar beneden en reed enkele voetgangers aan.

Een kind van 7 jaar is op slag dood. De grootvader van het kind werd zwaargewond afgevoerd evenals de bestuurder van de vrachtwagen. De grootmoeder en een nichtje van de familie raakten lichtgewond, maar waren vooral in shock.

Een probleem met de remmen van de vrachtwagen heeft hoogst waarschijnlijk het ongeval veroorzaakt. De gendarmerie van Savoie zal de zaak verder onderzoeken.

Bronnen

[bewerken]
Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Savoie : un camion dévale une pente, un mort et deux blessés graves », afkomstig van Wikinieuws (fr) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 11 juli 2017.