Voormalige First Lady Barbara Bush overleden

Uit Wikinieuws
Barbara Bush in 2012
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

18 april 2018 

Voormalige First Lady Barbara Bush overleden

Barbara Bush, de vrouw van de 41e Amerikaanse president George H.W. Bush (president van 1989-1993) en de moeder van de 43e Amerikaanse president George W. Bush (president van 2001-2009), is gisteren in haar woonplaats in Houston overleden, 92 jaar oud. Ze leed al tientallen jaren aan de ziekte van Graves, een auto-immuunziekte. Een paar dagen geleden weigerde ze nog verder behandeld te worden, na een reeks ziekenhuisbezoeken.

Zij en Abigail Adams zijn de enige vrouwen in de Amerikaanse geschiedenis van wie zowel de echtgenoot als de zoon president van de VS geworden zijn. Achter de schermen heeft Barbara Bush altijd veel politieke invloed uitgeoefend op de politieke carrière van haar man en kinderen (ook een van haar andere zoons, Jeb Bush, ging de politiek in). Haar bijnaam was first mother.

Barbara Bush en haar man ontmoetten elkaar als tieners tijdens een studentenfeest en zijn vervolgens 73 jaar samen geweest. Een woordvoerder namens George H.W. Bush laat weten dat de oud-president zeer bedroefd is.

Bronnen[bewerken]