Vliegverkeer Gatwick sinds woensdag ernstig ontregeld door drones

Uit Wikinieuws

22 december 2018 

Drone

Op de Londense luchthaven Gatwick lag het vliegverkeer de afgelopen dagen het grootste deel van de tijd plat vanwege drones nabij het vliegveld, die vermoedelijk doelbewust werden aangestuurd om het luchtverkeer te ontregelen. De eerste drones werden dinsdagavond gesignaleerd, waarna het vliegverkeer ruim anderhalve dag volledig stillag. Meer dan 120.00 passagiers kwamen sinds woensdag vast te zitten op het vliegveld. Tientallen vluchten moesten worden omgeleid naar andere Britse luchthavens en vliegtuigen die vanaf Gatwick zouden vertrekken bleven aan de grond.

Op vrijdagochtend kwam het luchtverkeer van en naar Gatwick na anderhalve dag te hebben stilgelegen weer langzaam op gang. Vrijdagavond werd het echter opnieuw ca. anderhalf uur stilgelegd, nadat er weer een melding binnenkwam dat er een drone zou zijn gesignaleerd. Het luchtverkeer werd weer hervat nadat er "militaire maatregelen" waren genomen. Mogelijk zijn de drones uit de lucht geschoten.

Men is er nog steeds niet achter wie de drones aanstuurt. Gisteravond heeft de politie in de buurt van de luchthaven een man en een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Bronnen[bewerken]