Vliegtuigongeluk bij Saint-Légier-La Chiésaz

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

23 januari 2020 

Bij de Zwitserse plaats Saint-Légier-La Chiésaz, in het kanton Vaud, is gisteren een klein vliegtuig neergestort. De twee inzittenden, twee mannen uit Fribourg van 64 en 71, zijn omgekomen.

Het vliegtuig, een Piper Archer PA-28, was omstreeks 19u30 vertrokken vanaf de luchthaven Fribourg-Ecuvillens in het kanton Fribourg en was onderweg naar Sion in het kanton Wallis. Een uur later, rond 20u30, verdween het van de radar. Rond 20u48 werd alarm geslagen vanop de vliegbasis van Dübendorf, in het kanton Zürich. Hierop stelden de Zwitserse luchtmacht en de Zwitserse luchtreddingsdienst Rega een zoektocht in naar het betrokken vliegtuig. Vanop de vliegbasis van Alpnach, in Obwalden, werd een legerhelikopter uitgestuurd en vanop het vliegveld van Interlaken in het kanton Bern vertrok een Rega-reddingshelikopter. Tevens werd een F/A-18 Hornet ingezet die op dat moment opereerde in het luchtruim boven Davos in Graubünden, waar op dat ogenblik het Wereld Economisch Forum plaatsvond. Ook de kantonnale politie van de kantons Vaud en Fribourg hebben een zoekactie op touw gezet.

Kort na 22u werd het wrak van het vliegtuigje ontdekt op een steile helling in Saint-Légier-La Chiésaz, in Vaud, op de grens met het kanton Fribourg. De twee inzittenden bleken te zijn overleden.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?