Naar inhoud springen

Vliegtuig stort neer in Durango kort na opstijgen

Uit Wikinieuws
Een Embraer 190

1 augustus 2018 
In Durango, een staat in het noorden van Mexico, is een Embraer 190 neergestort kort na het opstijgen, vermoedelijk als gevolg van regen en zware windstoten.

Het toestel, dat net was opgestegen vanaf Durango International Airport (en) en onderweg was naar Mexico-Stad, stortte neer in een veld en vloog in brand. Aan boord waren 103 mensen, maar wonder boven wonder is er geen enkele dode gevallen. Dit komt waarschijnlijk doordat het toestel op het moment van neerstorten nog niet veel hoogte had gemaakt. Wel zijn de meeste mensen aan boord van het toestel (85) gewond geraakt, 49 van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De piloot is de enige die zwaargewond is geraakt, zijn toestand is stabiel volgens de laatste berichten.

De precieze oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht. De betreffende toestellen staan te boek als uiterst veilig, er zijn tot nu toe zelden ongelukken mee gebeurd. De fabrikant van het toestel, Embraer, heeft zijn medewerking toegezegd aan de Mexicaanse autoriteiten.

Bronnen[bewerken]