Naar inhoud springen

Vliegtuig crasht in Oekraïne

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

22 augustus 2006 

Vliegtuig crasht in Oekraïne

Bij een vliegtuigongeluk met een Russisch passagiersvliegtuig zijn alle 171 mensen aan boord om het leven gekomen, dat meld de overheid van Oekraïne. Er zijn mogelijk drie Nederlandse slachtoffers.

Het toestel verdween binnen 20 minuten na opstijgen van de radar, 2 minuten nadat het toestel een SOS-signaal uitzond. Het toestel steeg op vanuit Anapa en was onderweg naar St. Petersburg toen het neerstortte nabij Donetsk terwijl het over Oekraïne vloog. Het gaat om een Tupolev Tu-154 vliegtuig, waarvan de productie in 2005 werd gestopt omdat het was verouderd.

Aan boord waren 160 passagiers en 11 bemanningsleden, waaronder 39 kinderen, aldus de vliegtuigmaatschappij. 39 Kinderen waren onder de 12 en 6 kinderen jonger dan 2 jaar. De mogelijke oorzaak van de crash is brand en slecht weer. Volgens mediaberichten brak er op 10.000 meter hoogte brand uit aan boord waarna het in een zware storm terecht kwam; het probeerde een noodlanding te maken waarna het neerstortte op de grond.

Volgens het Ministerie van Rampenbestrijding was het vliegtuig mogelijk geraakt door bliksem en brak het vliegtuig in stukken toen het de grond raakte, waarna brand uitbrak. Terrorisme is uitgesloten.

Volgens de Russische overheid is er weinig kans op overlevenden.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]