Viviani wint ook derde etappe Giro, Dennis blijft in het roze

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

6 mei 2018 

Elia Viviani

Viviani wint ook derde etappe Giro, Dennis blijft in het roze

De derde etappe van de Giro d'Italia is gewonnen door Elia Viviani, die gisteren ook al won. De etappe eindigde weer in een massasprint, waarbij Viviani dus opnieuw de sterkste bleek te zijn. De roze trui blijft bij Rohan Dennis, zijn voorsprong op Tom Dumoulin is nog steeds één seconde.

De etappe van vandaag was de laatste in Israël en was 229 km lang. Het was een vlakke rit die van Beër Sjeva naar Eilat liep, dwars door de Negev-woestijn. Al helemaal vanaf het begin van de race ontsnapten drie renners uit het peloton, te weten Enrico Barbin, Marco Frapporti en Guillaume Boivin. Zij kregen een vrij grote voorsprong van rond de 5 minuten. Het peloton liet dit toe, waardoor Boivin de twee tussensprints van de etappe wist te winnen.

De kopgroep van drie wist het tot 7 km voor de finish vol te houden, toen ze weer door het peloton opgeslokt werden. Uiteindelijk resulteerde de etappe in een massasprint die Elia Viviani dus weer won. Nederlander Danny van Poppel kwam vandaag beter uit de sprint en eindigde op de 5e plaats. Vlak achter hem volgde de beste Belg van de dag, Jens Debusschere op de 6e plek.

In het algemeen klassement veranderd er zoals gezegd weinig, Rohan Dennis blijft bovenaan en Tom Dumoulin staat nog steeds tweede met één seconde achterstand. De Belg Victor Campenaerts zakt van de derde plaats naar de vijftiende plaats. Hij is nu ook niet meer de hoogst geklasseerde Belg, dat is Tim Wellens die op de veertiende plek staat. De derde plaats wordt nu bezet door José Gonçalves.

Morgen is er een rustdag in de Giro, waarin de renners naar Italië zullen reizen. Dinsdag zal de ronde verder gaan met een rit op Sicilië.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]