Naar inhoud springen

Vijfde HackathonSR levert tiental nieuwe apps op

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

28 augustus 2017 

Vijfde HackathonSR levert tiental nieuwe apps op

De vijfde HackathonSR heeft een tiental nieuwe apps opgeleverd. Minister Ferdinand Welzijn was aanwezig bij de afsluiting en diep onder de indruk van de apps die er zijn geprogrammeerd. Hij kondigde aan de opleiding voor programmeurs op een hoger niveau te willen brengen. Hij benadrukte het belang van technologische ontwikkeling voor de vooruitgang in Suriname. Het evenement werd vandaag in het opleidingscentrum van Telesur gehouden en werd daarnaast ondersteund door de Hakrinbank en Cosmos Energy.

De hackathon had het thema Gaming & Gamifacation en had als opdracht om mobiele spellen te maken op het gebied van de gezondheidszorg, financiële dienstverlening, onderwijs en toerisme. Er hebben tien teams meegedaan met in het totaal 51 deelnemers, variërend van animators, grafisch ontwerpers, modelers en coders. De deelnemers zijn nog relatief jong. Aan de eerste en tweede plaats is een geldprijs verbonden van respectievelijk duizend en vijfhonderd Amerikaanse dollar.

Het team Pixelstorm is uitgeroepen tot winnaar. Zij maakten het spel Aid Runner met veilige seks als thema. Spelers gaan een virtueel parcours door, waarin seksueel overdraagbare ziektes worden voorkomen door onder meer zoveel mogelijk condooms te verzamelen. Ondertussen komen ze obstakels tegen. Op plaats 2 eindigde F5 met het spel Monument Go (MonGo) dat afgeleid is van Pokémon Go. In plaats van dieren worden er echter monumenten en plaatsen met historische betekenis verzameld. De derde prijs ging naar het team Pipeliners dat het spel Life Style programmeerde. Het spel nodigt uit om taboes te doorbreken door in straattaal te praten over condoomgebruik, seksuele voorkeur en ongeneeslijke ziektes.

Bronnen

[bewerken]