Vijf Nederlandse politieauto's na een half jaar kapot op Sint Maarten

Uit Wikinieuws

10 mei 2018 

Vijf van de vijftien politieauto's die Nederland in september vorig jaar aan Sint Maarten schonk zijn kapot. Ze worden momenteel nog gebruikt voor onderdelen om de overgebleven politieauto's te repareren. Waar zich drie andere auto's bevinden kan de minister van Justitie Cornelius de Weever niet achterhalen. Op de transportlijst van de Karel Doorman staat dat er 18 voertuigen werden verscheept. Daarnaast werd nog een grote politietrailer met oplegger meegestuurd.

De minister liet dit dinsdag aan het parlement van Sint Maarten weten. Op de vraag van parlementslid Christophe Emanuel waarom de auto's zo snel in kapot gingen, antwoordde de minister dat ze in Nederland al als onbruikbaar waren aangemerkt en vervolgens aan Sint Maarten waren gegeven.

De politieauto's werden naar Sint Maarten verscheept omdat een groot aantal politieauto's op Sint Maarten beschadigd was door de orkaan Irma. Op dit moment zijn er nog steeds Nederlandse politieagenten op Sint Maarten. Het aantal zal ook nog stijgen tot 34 en de agenten zullen tot ten minste 1 september aanwezig blijven. De aanwezigheid moet de criminaliteit op het eiland beperken.

Bronnen[bewerken]