Vier onderhandelende partijen bereiken regeerakkoord

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

10 oktober 2017 

Vier onderhandelende partijen bereiken regeerakkoord

De vier onderhandelende regeringspartijen − VVD, CDA, D66 en ChristenUnie − zijn het gisteren eens geworden over een regeerakkoord. Dat liet informateur Zalm gistermorgen weten. De onderhandelaars kwamen hierna nog een paar uur bijeen voor de allerlaatste loodjes. Mark Rutte sprak na afloop van een evenwichtig stuk en zei dat hij "heel erg blij" was.

Het akkoord is vanmiddag om 13:00 gepresenteerd, nadat ook de allerlaatste wijzigingen nog waren goedgekeurd. Het moest gisteren eerst nog langs de Tweede Kamerleden van de vier partijen voor definitieve goedkeuring. Over de inhoud van het akkoord is de laatste dagen al vrij veel uitgelekt; zo is bijvoorbeeld al bekend dat de basisbeurs voor studenten niet terugkeert. Andere belangrijke dingen in het akkoord zijn het klimaat, waarvoor door het nieuwe kabinet 4 miljard euro is uitgetrokken.

De formatie van het nieuwe kabinet duurde gisteren op de kop af 208 dagen, waarmee het record van de formatie van het kabinet-Van Agt I uit 1977 is geëvenaard.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?