Vicepresident Brunswijk haalt dubbel wereldnieuws

Uit Wikinieuws
Brunswijk tijdens zijn inauguratie als vicepresident van Suriname, 2020

25 september 2021 

Het optreden van Ronnie Brunswijk, de vicepresident van Suriname en eigenaar van de voetbalclub Inter Moengotapoe, heeft in twee opzichten opzien gebaard rond de interland in de CONCACAF tegen de Hondurese voetbalkampioen CD Olimpia.

Bij de aanvang van de wedstrijd verbrak hij het record van oudste speler die ooit aan een internationale clubwedstrijd heeft meegespeeld. De vicepresident is 60 jaar oud en stelde zichzelf op in de partij voetbal. Zijn deelname van bij elkaar 54 minuten mocht niet baten. Inter Moegotapoe werd afgestraft met een 6-0 nederlaag.

Zijn opmerkelijke optreden was hiermee nog niet ten einde, omdat hij na de wedstrijd met ontbloot bovenlichaam de kleedkamer van de tegenstander binnenkwam en alle aanwezigen beloonde met een 100-dollarbiljet. Hij legde later uit deze geste uit dankbaarheid te hebben gedaan, omdat ze geweldig hadden gevoetbald. Zijn actie werd vastgelegd op video en ging viraal op social media.

Al vrij snel nadat de kleedkameractie van Brunswijk naar buiten was gekomen, liet de CONCACAF een onderzoek instellen. Vandaag reageerde de voetbalorganisatie met een niet mis te verstaan oordeel: Ronnie Brunswijk is als clubeigenaar voor drie jaar geschorst. Daarnaast zijn zowel Brunswijks eigen Inter Moengotapoe alsook de Hondurese CD Olimpia per direct voor een jaar uit de internationale clubcompetitie gezet.

Externe link[bewerken]

Bronnen[bewerken]