Viacom kondigt opsplitsing aan

Uit Wikinieuws

14 juni 2005 

Viacom, een Amerikaans mediaconcern dat onder andere eigenaar van MTV, Nickelodeon en CBS is, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf zal worden opgesplitst in twee delen. Huidig bestuursvoorzitter Sumner Redstone, bevestigde hiermee geruchten die al sinds een jaar door de economische wereld rondwaren.

Het bedrijf zal na de opdeling bestaan uit een deel dat bekend zal komen te staan als CBS Corporation en een deel dat onder de huidige naam verder zal gaan. CBS Corp zal onder andere het CBS-televisienetwerk, UPN-televisienetwerk, Infinity Broadcasting en Paramount Television onder zijn vleugels nemen, terwijl Viacom MTV, Nickelodeon, BET, Paramount Pictures en Famous Music zal behouden.

Een van de redenen die Redstone, die al sinds 1987 bestuursvoorzitter is en een meerderheid van de aandelen in handen heeft, opgeeft voor de opdeling is dat het bedrijf op deze manier beter de verschillende subdivisies kan besturen. CBS Corp zal zich voornamelijk richten op televisie en consumentenproducten, terwijl Viacom zich kan richten op populaire televisie en films.

Bronnen[bewerken]