Naar inhoud springen

Vermoedelijke moordenaar Jesse is 22-jarige man

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

2 december 2006 

Gemeente Woensdrecht
Vermoedelijke moordenaar Jesse is 22-jarige man

De man die de politie heeft aangehouden als verdachte van de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans in basisschool de Klim-Op in Hoogerheide is een 22-jarige man. Het gaat om de zoon van een lokale bankdirecteur van de Rabobank in Halsteren. De man is afkomstig uit de gemeente Woensdrecht, waaronder Hoogerheide valt.

Voor zover bekend heeft de verdachte geen familierelatie met het slachtoffertje. Hij is wel al eerder in aanraking geweest met de politie, zei burgemeester Marcel Fränzel vrijdagavond in het tv-programma NOVA. Hij heeft tbs gekregen en wordt behandeld in de Groningse Van Mesdagkliniek.

Volgens burgemeester Fränzel heeft de man nog geen bekentenis afgelegd. De politie ziet hem echter wel als "serieuze verdachte". Over de toedracht van het drama en een motief voor de moord tast de politie nog in het duister. "We weten nog niet alles over de omstandigheden en motieven van de vermoedelijke dader." Het meest schokkend noemde Fränzel het feit dat de vermoedelijke dader uit de "eigen gemeenschap" komt.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]