Vermist jongensvoetbalteam in Tham Luang-grot gevonden

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Narongsak Osotthanakon,de gouverneur van Chiang Rai, maakt tijdens een persconferentie bekend dat het team en hun coach in de grot zijn gelokaliseerd.

2 juli 2018 

In de grot Tham Luang, in het Thaise Mae Sai, heeft een Britse reddingswerker de 12 jeugdige voetballers en hun coach gevonden die sinds 23 juni werden vermist. Ze zijn allemaal nog in leven. De eerste beelden waarop ze zijn te zien zijn naar buiten gebracht. Over hun fysieke conditie is niets bekendgemaakt.

De jongens, in de leeftijd van 11 tot 16 jaar, gingen na een training samen met hun 25-jarige coach de grot in. Door noodweer moet het waterpeil in de grot zijn gestegen. Bij het zoeken naar een veiligere plek zijn ze vermoedelijk de weg kwijtgeraakt. Op 25 juni werd begonnen met de zoekactie, nadat voor de ingang van de grot spullen van het team waren aangetroffen. Ook andere landen zoals Australië en de Verenigde Staten stuurden hulpdiensten. Door het aanhoudende slechte weer liep de reddingsactie eerder vertraging op. Pas de afgelopen twee dagen nam de regenval af en lukte het de reddingswerkers om genoeg water uit het grottencomplex te pompen.
Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?